Nepal

Nepal

Azië

Nepal werd in april 2015 getroffen door een zware aardbeving. Historische tempels en pagodes worden volop gerestaureerd en zijn intussen opnieuw te bezoeken. Kom je trekken in de Himalaya en de Mount Everest bewonderen? Dat laatste kan zelfs per helikopter en met champagne!

Ontdek Nepal


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Nepal. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Nepal - Oostelijke Himalaya weg van de massa

Nepal   maart 2023   Jozefien Heyse

• Kathmandu stadsverkenning
• Rustgevend verblijf in oud sherpa huis
• Driedaagse trekking tussen achtduizenders
• Helikoptervlucht met zicht op de top van Mount Everest
 

Na kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden van Kathmandu laat je de drukte van de stad achter je en trek je naar de Oostelijke Himalaya. Je verblijft in The Happy House, een gezellig onderkomen waar de vroege Everest-verkenner Sir Edmund...

Nepal - Mustang, trekking naar het verboden koninkrijk

Nepal   juni 2018   Jozefien Heyse

• 16 daagse reis, 9 daagse trekking
• Ruige natuur, desolaat en indrukwekkend
• Oorspronkelijke Tibetaanse cultuur

 

Een trektocht in de Upper Mustang, een afgelegen en tot 1991 verboden gebied, is een onvergetelijke ervaring. Upper Mustang is gelegen ten noorden van de Himalaya en maakt deel uit van het Tibetaanse plateau. De cultuur is zuiver Tibetaans en niet beïnvloed door andere volkeren.

Om goed...

Nepal - De Everest als ontbijt

Nepal   oktober 2013   Wiet Proesmans

Nepal staat bekend als het paradijs voor eenieder die houdt van bergwandelingen en -beklimmingen. Velen reizen er heen om in enkele dagen of weken naar een van de basiskampen aan de voet van de Anapurna of de Mount Everest te trekken. Daarbij verblijf je veelal in tentjes of in zeer eenvoudige accomodatie, temidden van de vele andere toeristen. En uiteraard...

Nepal - Van de tijger en een berg

Nepal   april 2013   Wiet Proesmans

Het is lang geleden dat ik nog eens voor dag en dauw met een verrekijker om de hals de deur uitstapte. Bij het pad naar de lodge staat Hari, mijn privé natuurgids, mij lachend op te wachten. Hij verwacht wellicht wat geklaag over het vroege uur. Ik gun hem het plezier.

We zetten er stevig de pas in. Het pad voert...

close
close